GEBZELİ İŞ İNSANLARINI AMERİKA BİLE GÖRDÜ AMA GTO VE BAŞKANI ASLANTAŞ GÖREMEDİ

.

Gündem Yayın: 25 Ekim 2024 - Cuma - Güncelleme: 25.10.2024 15:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
43 okunma

Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu ve beraberindeki GTO üyesi iş insanlarının, Amerika'ya giderek, Chicago kentinde sanayi ve iş dünyasının hizmetine açılan TOBB Trade Center aracılığı ile ihracat-ithalat yapma girişimleri ile ilgili haberi geçtiğimiz gün "GEBZELİ SANAYİCİ VE İŞ İNSANLARI ABD'YE RESMEN ÇIKARMA YAPTI" manşeti ile yayınlamıştık..

O haberimizde şu ifadeler yer almıştı;

Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun özel görevlendirmesi ile 10 Ocak 2024 tarihinde TOBB adına Amerika'ya giderek, Chicago kentinde sanayi ve iş dünyasının hizmetine açılan TOBB Trade Center'in faaliyetlerini yakından takip ederek incelemelerde bulunmuştu..

Başkan Şerifalioğlu, Türkiye'ye döndükten sonra TOBB başta olmak üzere çok sayıda Sanayi ve Ticaret Odalarının yanısıra OSB'lerde programlar hazırlayarak, TOBB Trade Center'i tanıtarak, sanayici ve iş insanlarını Amerika ile ticaret yapmaya ve ihracata teşvik etmişti..

Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu,  20 Ekim 2024 tarihlinde Amerika'ya bir seyhat gerçekleştirdi..

Şerifalioğlu son yapılan GTO Meclis toplantısında konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Gebze Ticaret Odası üyeleriyle 20-26 Ekim tarihleri arasında Amerika’dayız. Gerçekleştirilecek olan programın detaylarını paylaşacağız. Bu ziyaretimizde ticari görüşmeler olacak. Hangi sektörlerin bu gezide olacağı bildirildi. Hepinizi bu ticari geziye bekliyoruz. Orada yapacağımız görüşmelerde bir firmamızın dahi bir liralık mal satması bizler için bir başarı demektir” demişti..

GEBZELİ SANAYİCİ VE İŞ İNSANLARI ABD'YE RESMEN ÇIKARMA YAPTI

Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, Gebzeli sanayici ve iş insanları ile birlikte gittiği Amerika'dan yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

"ABD’de İhracatı arttırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürürken; Chicago Konsolosumuz Sn. Engin Türesin ve Ticaret Ateşemiz Sn. Ahmet Samet Tekoğlu’nu heyetimizle birlikte bir görüşme gerçekleştirdik. Konsolosumuza ve Ateşemize misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz."

Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu'nun, Gebzeli sanayici ve iş insanlarını 26 Ekim 2024 tarihinde Türkiye'ye yolcu ettikten sonra 2-11 Kasım 2024 tarihinde Amerika'ya gelecek olan ikinci Gebzeli sanayi ve iş insanı kafilesini karşılamak için Amerika'da bekleyeceği öğrenildi.. 

GEBZELİ İŞ İNSANLARINI AMERİKA GÖRDÜ GTO VE BAŞKANI ASLANTAŞ GÖREMEDİ

Yukardaki haberimizden sonra bize ulaşan GTO üyesi bir iş insanı "Cengiz bey bizim Gebzeli iş insanlarımızın buradan Amerika'ya giderek ticaret yapma gayretlerini, ülkemize ihracat yolu ile para kazandırma hamlelerini Gebze'den siz gördünüz, sizin yaptığınız haber aracılığı ile Gebzeliler gördü, oradaki Amerikalılar bile gördü ama ne acıdır ki, ne Gebze Ticaret Odası gördü ne de GTO'nun başkanı Abdurrahman Aslantaş gördü" diye sitem etti..

-Anlamadım nasıl görmediler?
-Açın bakın GTO'nun resmi sosyal medya sayfasına, açın bakın Abdurrahman Aslantaş'ın sosyal medya sayfasına, bizim GTO üyesi bu iş insanlarımızın, Amerika'daki bu çalışmaları ile ilgili tek bir fotoğraf karesi ve haber bulamazsınız. Aslantaş GTO'nun resmi sosyal medya sayfasını sadece kendisinin çarşı pazar, esnaf ziyaretlerinin fotoğrafları ile doldurmuş, GTO'nun Meclis başkanı Oğuz Şerifalioğlu ve o iş insanlarımızın tek bir haberine yer vermemiş. GTO'nun resmi sayfası onun kişisel fotoğraf albümü mü, babasının malı mı ki sadece kendi fotoğraflarını yayınlıyor. Bunu anlamak mümkün değil. Bu iletişim çağında bu zihniyetle Gebze Ticaret Odasını yönetmek de zor, sanayi, iş dünyası ve dünya ile kaynaştırmak da zor.

GTO üyesi bu iş insanının siteminden sonra  GTO'nun resmi sosyal medya sayfasına ve Abdurrahman Aslantaş'ın sosyal medya sayfasına baktığımda, gerçekten de  GTO'nun Meclis başkanı Oğuz Şerifalioğlu ve o iş insanlarımızın tek bir haberine ve fotoğrafına rastlamadım. 

Ve buradan sormaya karar verdim;
-Sayın Başkan Aslantaş,  GTO Meclis başkanı Oğuz Şerifalioğlu ve Gebzeli iş insanların buradan Amerika'ya gidip, oradaki iş görüşmelerinde GTO'nun bayrağını sallamalarına rağmen neden GTO'nun resmi sayfasında tek bir kare fotoğraflarına ve tek bir satır haberine yer vermediniz? 

-Koskoca 20 bin üyeli GTO'nun resmi sosyal medya sayfası sadece Abdurrahman Aslantaş'ın kişisel fotoğraf albümü mü?

- Yoksa GTO Meclis başkanı Oğuz Şerifalioğlu'nun bu tür çalışmalarından ve ileride bir gün karşınıza başkan adayı olarak çıkmasından mı korkuyorsunuz?

Ve bu sorularımdan sonra kendisine "mevzubahis Gebze ve Türkiye'nin menfaati ise gerisi teferruat olmaldır" diye hatırlatıor ve de "korkunun ecel faydası yoktur" diye de noktalıyorum.. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.