ONLAR KOCAELİ'DE TÜRKİYE İHRACATINA YÜZDE 6 KATKI SAĞLADI

.

Sanayi Yayın: 19 Mayıs 2026 - Salı - Güncelleme: 19.05.2026 09:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
67 okunma

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısında konuşan Doğu Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Fatih Yalçınkaya,” Nisan ayında yakaladığımız ivmede sayesinde Kocaeli, Türkiye ihracatına yaklaşık %6’lık artış oranında katkı sağladı. Toplamdaki Kocaeli’nin ihracattaki katkısı ise %17,8. Bu çok ciddi bir oran. Kocaeli, deniz ticaretinde önemli bir merkez” dedi

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nin 2026 yılı Mayıs ayı 44. Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Vefa İbrahim Aracı yönetiminde gerçekleştirildi. Şube meclis salonunda gerçekleştirilen toplantı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Aracı, hazirunu selamlayıp meclis gündem ve program akışını sundu. 

YOĞUN KATILIM
Mayıs ayı meclis toplantısının gündemi; ‘Kocaeli’deki Liman, Deniz ve Güvenlik Konularının Değerlendirilmesi’ olarak belirlendi. Toplantıya; Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Kocaeli Bölge Liman Başkanı Dr. Ahmet Mert, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nalan Tekin, Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Umur Bucak, KOÜ Karamürsel Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Üyesi Dr. Muhammed Bamyacı, KOÜ Denizcilik Fakültesi, Denizcilik İşlemeleri Yönetimi Bölümü ve Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gönül Kaya Özbağ, Doğu Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Fatih Yalçınkaya, Kocaeli Gemi Trafik Hizmetleri Koordinatör Baş Op. Kpt. Güray Aydın, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Murat Coşkun, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan Üsteğmen İsmail Çilingir, Kocaeli Deniz Liman Şube Müdürlüğü Komiser Yusuf Pehlevan, TÜRKKAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Zafer Akbulut, İzmit Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Sor. Hek. Dr. Mustafa Polat, Salamar Shipping’ten Levent Altunkaya, Kılavuz Kaptanlar Derneğinden Ahmet Hulusi Tekin, İsmail Karakurt ve Mehmet Özdemir, STK temsilcileri, eğitimciler, öğrenci kulüpleri ile denizcilik paydaşları katıldı.

DOĞUSEL: “ÜLKE EKONOMİSİNİN EN ÖNEMLİ  MERKEZLERİNDEN BİRİSİYİZ”
Meclis toplantısında ilk olarak söz alan İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel, Kocaeli Bölge Liman Başkanlığı görevine kısa süre önce atanan Dr. Ahmet Mert’i tebrik ederek sözlerine başladı. Doğusel, denizcilik sektörü alanında ortak paydada birlikte adım atmaya her zaman hazır olduklarını belirtip, Mert’e yeni görevinde başarı temennilerini yineledi. Doğusel daha sonrasında yaptığı konuşmada, “Ülkemizin dış ticaretinde ve sanayi üretiminde stratejik öneme sahip olan denizcilik faaliyetlerinin güvenli, sürdürülebilir ve kesintisiz şekilde devam etmesinin ne derece önemli olduğunu yaşayarak görüyoruz. Bölge olarak, limanları, tersaneleri, sanayi tesisleri ve lojistik altyapısıyla Türkiye ekonomisinin en önemli merkezlerinden biri olmamızdan ötürü, dünyadaki tüm gelişmelerden büyük çapta etkilendiğimizi sıklıkla ifade ediyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.