İLHAMİ SARITOPRAK'TAN KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU'NA SERT TEPKİ

.

Odalar Yayın: 16 Şubat 2023 - Perşembe - Güncelleme: 16.02.2023 15:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
715 okunma

Kocaeli Sanayi Odasının Şubat ayı meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Meclis toplantısında konuşan Başkan Zeytinoğlu oda üyelerine deprem bölgesinden gelenleri işe almamalarını söyledi.

Başkan Ayhan Zeytinoğlu, dikkat çeken bu talebini şu ifadelerle gerekçelendirdi:

“Ben de 99 depremini yaşamış bir insan olarak durumun ne kadar zor olduğunun farkındayım. İklim şartlarının da ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Deprem bölgesi, Türkiye ekonomisine katkı veren önemli bir bölge. Odalar birliğimizin kararı da o bölgenin ayakta kalması için bölgenin çalışanlarının o bölgede kalması. Zaten etnik yapısının zor olan bölgede oradaki yerleşik insanları da buraya göç ettirerek demografik yapıyı değiştirmemek adına orada konteyner ve geçici konutlarla desteklenmesi gerekiyor. Konteyner konusunda bizlerin gayretli olması ve çalışan nüfusun bulunduğu yerde muhafaza edilmesi çok önemli."

 SARITOPRAK'TAN KSO BAŞKANI ZEYTİNCİ'YE SERT TEPKİ

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Zeytinoğlu'nun bu sözleri Kocaeli genelinde büyük tepki alırken, çok sayıda kınam mesajı yayınlandı.

Kocaeli Diyarbakırlılar Dernek Başkanı İlhami Sarıtoprak'da, Ayhan Zeytinoğlu'nun bu sözlerine verdiği tepkide "Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Zeytinoğlu sen ne zamandan beri Kocaelili oldun? Sen nereden geldin buraya, şimdi gelen depremzede vatandaşlarımıza kimse iş vermesin, buranın demografik yapsını bozacaklar diyorsun. Kendini ne zannediyorsun aciz herif?Ben kırk senedir bu kentte yaşıyorum, iş adamıyım, sanayiciyim, siyaset yapıyorum. Senelerdir Diyarbakırlılar Dernek Başkanlığı yapıyorum. Ben ve bu kentte yaşayan insanlar, bunlara işde vereceğiz, barındıracağız, ekmeğimizi paylaşacağız" ifadelerine yer verdi..

#
Yorumlar (1)
Gülabi Kaya Gebze eski ilçe başkanı
17.02.2023 16:45
Sayın Zeytinoğlu Kocaeli Sanayi Odasında yaptığınız açıklamayı okurken dehşete düştüm.Depremzedelere iş vermeyin, demografik yapıyı değiştirir sözünüz bölücü ve ayrıştırıcıdır.Sizi kınıyorum.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.