Fırtına TS İş insanları ve Bürokratları Derneği, Başkan Zeytinoğlu’nu ağırladı!

.

Yayın: 28 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 28.12.2023 17:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
336 okunma

Fırtına TS İş İnsanları ve Taraftarları Derneği tarafından geleneksel hale getirilen “İş İnsanları ve bürokratlarına yönelik kahvaltı” programının üçüncüsü gerçekleştirildi. Programa katılan sağlayan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, bölgemiz için önemli ekonomik verileri katılımcılar ile paylaştı.

Gebze Hyatt House da yapılan programa; Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun yanı sıra Trabzonspor’un efsane ismi Hami Mandıralı, Fırtına TS İş İnsanları ve Taraftarları Derneği Başkanı Gökhan Altıntaş, yönetim Kurulu üyeleri temsilen Fatih Malkoç, Türksen Koç, Recep Avcı, Şener Akın ve İrem Kol katılım gösterdi.

Programa ayrıca davetli olarak, Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı İbrahim İbrahimoğlu’nun yanı sıra Tükosiad Başkanı Nurettin Aslantürk, Gebze İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Katı, CHP Kocaeli il başkan yardımcısı Baran Aydın, Çayırova Belediyesi eski Başkan Yardımcısı ve AK Parti Çayırova Belediye Başkan aday adayı Kenan Tuzcu, Kocaeli Trabzonlular eski Dernek Başkanı Fuat Ayar ve çok sayıda iş insanı ve bürokrat katılım gösterdi.

GÖKHAN ALTINTAŞ TEŞEKKÜR ETTİ
Programa katılım gösteren isimlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Fırtına TS İş İnsanları ve Taraftarları Derneği Başkanı Gökhan Altıntaş, “Yaklaşık 3 ay önce derneğimizde bir tüzük değişikliği gerçekleştirdik. Tüzük değişikliği sonrası derneğimize İş İnsanları ve Sanayicileri ekledik. İnşallah çoğala çoğala, birbirimize bağlana bağlana daha güzel sinerjik toplantılar yapacağız. Yaklaşık 2 aylık bir süreç sonrası yine 25 kişilik gruplar halinde yapmaya devam ettiğimiz programların yenisini gerçekleştireceğiz. Buraya katılımlarının için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Dedi.

İBRAHİMOĞLU; “BİZLERİ DE TEŞVİK ETTİ”
Programa katılım sağlayan Kocaeli Trabzonlular Dernek Başkanı İbrahim İbrahimoğlu’da yaptığı konuşmada burada olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Başkan İbrahimoğlu, “Gökhan Altıntaş çok güzel bir programa imza atıyor. Bizleri de bu vesileyle teşvik etmiş oldu. İnşallah Kocaeli Trabzonlular Derneği olarak ileri zamanlarda bizde bu şekilde programlar yapmaya başlarız. Davetlerinden dolayı Gökhan Altıntaş’a teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

ZEYTİNOĞLU SANAYİ’DEKİ GELİŞMELERDEN BAHSETTİ
Fırtına TS İş İnsanları ve Taraftarları Derneği tarafından geleneksel hale getirilen “İş İnsanları ve bürokratlarına yönelik kahvaltı” programına katılım gösteren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu burada yaptığı konuşmada Kocaeli sanayinde ki gelişmeler ile ilgili olarak katılımcılara bilgi verdi. Sivil toplum örgütleri çok önemli işlere imza atıyor. Gönüllü iş yaptıkları için bizim için en değerli yapılardır diyen Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “Gökhan Altıntaş’ı böylesine güzel çalışmalara imza attığını için tebrik ediyorum.” dedi.

KOCAELİ ÜRETİMDE ÖNEMLİ NOKTADA
Kocaeli’nin üretimde çok önemli verilerine sahip olduğunun altını çizen Başkan Zeytinoğlu, odamıza 3600 kayıtlı firma bulunuyor, bunların yüzde 10’luk kısmı yabancı sermayeli. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu derece yabancı sermaye girdisi olan şehir yoktur. Kocaeli yurt dışından en fazla yabancı sermayeyi çekmeyi başaran ildir. Buda istatistiklere önemli ölçüde yansıyor.” Şeklinde konuştu
İstanbul Sanayi Odasının açıkladığı ilk 500’de yer alan firma sayımız 83, İlk 1000 içerisinde de 143 firmamız var diyen Zeytinoğlu sözlerine şöyle devam ediyor.

KOCAELİ, DÜNYA İLE RAKABET EDİYOR
“Kocaeli çok ciddi ihracat yapan bir şehir. 2022 yılı itibari ile Kocaeli’nin yaptığı ihracat 37.7 milyar, İthalatımız ise 71 milyar. İkisini topladığımızda 108 milyar dolar gibi bir rakam çıkıyor. Kocaeli, Türkiye’nin Dünya ile rekabet yapma adına ön büyük katkıyı sağlıyor. Bizim kendi özelimizde en iyi ilçe olarak Dilovası görüyorum. Dilovası’nın yapılaşması açısında önemli atımların atılması durumunda bu bölge çok daha güzel başarılara imza atacaktır.

LİMANLARIMIZ ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR
Türkiye de ki ARGE merkezlerinin yüzde onu ilimizde. Gelişmişlik açısından bu çok önemli bir veri.
Kocaali’yi en fazla cazip kılan limanlarımızın sayısının fazla olmasıdır. 37 adet deniz tesisimiz var. Kocaeli’nin topladığı vergilerde bu limanların çok ama çok önemli var. Geçen yıl 82.8 milyon ton mal elleçledik. Bu da bizi Türkiye’de birinci Avrupa’da da yedinci yapıyor. Önümüzdeki dönemde de rakamlarımız daha da artacaktır.

VERGİLERİN YÜZDE 10 BÖLGEMİZDEN
Türkiye’de toplanan vergilerinin yüzde 10 bu bölgeden toplanıyor. Şu an itibari ile İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra dördüncü durumdayız. Ocak ayı itibari ile ise İstanbul’dan sonra ikinci sıraya yerleşmeyi hedefliyoruz. Geçen yıl biz 225 milyar vergi ödedik. Kişi başına 114 bin TL yapıyor. Bunun Türkiye’de ki ortalaması 27 bin TL, Kocaeli, Türkiye ortalamasının 4 mislinden fazla vergi ödüyor. Tabi bu verdiğimiz vergilerin karşılığında ilimize dönen yatırımlar konusunda hak ettiğimiz yatırımı alamıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda Kocaeli hak ettiği yatırımları alır.

PANDEMİDEN SONRA HEP YOKUŞ ÇIKTIK
Pandemiden bu yana aslında hep yokuş çıkıyoruz, yaşanan sıkıntıların çözümü konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Sorunların çözümü konusunda da olumlu yönde atımlar atılıyoruz.
İşsizlik ülkemizde çok önemli bir sorun. Çalışan sayımız az. 85 milyon civarı bir nüfusumuz var ancak kayıtlı çalışan sayımız 31.7 milyon. Almanya’ya göre çok gerideyiz. Çalışan yaş ortalamaz 31, Almayanda ise 45 yaş ortalaması var. Bizim 50 milyon kişi çalışıyor olmamız gerekiyor. Bu rakamlara ulaşırsak ülkemiz hak ettiğin noktaya gelir.

YABANCI SERMAYENİN ÜLKEMİZE GELMESİ GEREKİYOR
Tabi, yatırımsız işsizliği çözmek zor. Bunun çözümü ise yabancı sermayenin ülkemize gelmesi gerekiyor. Kısa ve Orta vadede ülkenin çalışan sayısını artırmamız gerekiyor. Bizim bir an önce Türkiye’de yatırım iklimini değiştirerek, önce Avrupa’dan sonra başka ülkelerden yatırım çekmemiz gerekiyor. Hükümetimiz bunu geçmiş yıllarda yapmıştı ve yine yapar diye düşünüyorum.

FAİZ ORANLARI YATIRIMA İZİN VERMİYOR
Yüzde 50’ler civarı faizle yatırım adına işverenler karşı karşıya. Bu rakamlarda tabi yatırım yapmakta çok mümkün değil. Merkez Bankasının uyguladığı faiz artırım kararları bir veya iki ay daha devam eder diye düşünüyorum. Ocak ve şubat ayı toplantılarında toplam 2,5 puanlık bir artış daha bekliyorum. Mart ayından itibaren ise bu oranların yavaş yavaş aşağı çekileceğini düşünüyorum.” İfadelerine yer verdi. Ayhan Zeytinoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan Tükosiad Başkanı Nurettin Aslantürk’te davetleri için Gökhan Altıntaş’a teşekkür etti.

ASLANTÜRK; “HAVA KİRLİLİĞİ ÇÖZÜLMELİDİR”
Aslantürk yaptığı konuşmada, “Öncelikle burada iş insanların çok büyük bedel ödediği aşıkar. Çünkü biz Türkiye’nin en iyi, en dolu, en yoğun, en mücadeleci şehrinde yaşıyoruz. Fakat eksik noktalarımız var. Bu eksik noktaları planlayıp yukarıya iletememenin sıkıntısını yaşıyoruz. Bu program içimizdeki dertleri konuşmak ve çözüm üretmek adına fırsat oldu. Ayhan Zeytinoğlu başkanımız yaptığı konuşmada çok önemli konulara değindi. Bu ülkede ekonomik kalkınmada mücadele edeceksek bunun en güzel yolu endüstriyel kalkınmadır. Teknolojiyi iyi kullanırsak, katma değeri yüksek ürünler üretebilirsek ülke o zaman kalkınır.
Bugün Kocaeli’ye giriş yaptığımızda kirli havayı görmek istemiyorum. Bu bölgede sanayi kuruluşlarının çok daha iyi denetlenmesi gerekiyor. Bu kirliği nasıl azabilsek çok daha iyi olur. El ele verip çalışmalıyız Bu sorunu ortadan kaldırmalıyız ve bu bölgede sosyal alanlar ve eğitim alanlarının da artmasını sağlamalıyız.” Şeklinde konuştu.
Katılım gösteren iş insanlarının tanışması sonrası program çekilen hatıra fotoğrafı sonrası tamamlandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.