Türk otomotiv şirketinin başarısı! Volvo, Geely, Mazda, Mitscbishi'yi geçti

.

Sanayi Yayın: 05 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 05.02.2024 09:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
277 okunma

Otomotiv sektörü birbirinden ünlü ve başarılı markalara ev sahipliği yaparken Türk otomotiv şirketi dünya devlerini resmen geride bıraktı. O şirketin piyasa değeri dünyaca ünlü Volvo, Geely, Mazda, Mitscbishi'yi geçti. İşte konuya ilişkin detaylar…

Otomotiv sektöründeki gelişmeler hız kesmeden devam ederken dünyaca ünlü markalar birçok modeliyle otomotiv arenasında yer almaya devam ediyor. Söz konusu dünya devi markaları ise toplam piyasa değerleri ile başarılarını ortaya koyuyor. Bu kapsamda Türk otomotiv şirketi ise açıklanan piyasa değeri ile birçok dev markayı geride bıraktı ve üst sıralara yerleşti.

MİLYAR DOLARLIK PİYASA DEĞERLİ İLE 32. SIRADA
Türk otomotiv sektörünün öncü şirketlerinden Ford Otosan, piyasa değeri açısından dünya çapında birçok ünlü otomobil markasını geride bırakarak dikkatleri üzerine çekti. Dünya genelinde 62 otomotiv üreticisinin toplam piyasa değeri 2 trilyon doları aşarken, Ford Otosan 10,3 milyar dolarlık piyasa değeri ile 32. sırada yer alıyor.

ZİRVEDE TESLA VAR
Tesla'nın 598 milyar dolarlık piyasa değeriyle zirvede olduğu listede Ford Otosan, Volvo, Geely, Xpeng, Mazda, Lucid ve Mitsubishi gibi global markaları geride bırakarak önemli bir başarıya imza attı. Ford Otosan, aynı zamanda 11,1 milyar dolarlık piyasa değeri ile 30. sırada yer alan Fransız otomotiv devi Renault'un da hemen arkasında bulunuyor.

Tofaş ise 4,1 milyar dolarlık piyasa değeriyle listede 42. sırada yer alarak Türk otomotiv sektörünün uluslararası piyasalardaki rekabet gücünü gözler önüne seriyor.

TÜRK OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN BAŞARISI
Bu başarı, Ford Otosan'ın inovasyon ve teknolojiye yaptığı yatırımların, kaliteli üretiminin ve global pazarda artan rekabet gücünün bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Koç Grubu bünyesinde faaliyet gösteren şirketin uluslararası alanda elde ettiği bu konum, Türkiye otomotiv sektörü için de büyük bir gurur kaynağı oluşturuyor.

Ford Otosan'ın bu önemli başarısı, Türk otomotiv sektörünün uluslararası alandaki yükselişinin ve potansiyelinin altını çiziyor. Şirket, geleceğe yönelik planları ve yatırımlarıyla global otomotiv pazarında söz sahibi olmaya devam edecek gibi görünüyor.
Zeynep Orhan-Karar

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.