İşte Ekonomide Bu Hafta Yaşananlar

Kocaeli Sanayi Gazetesi

Ekonomi Yayın: 09 Nisan 2023 - Pazar - Güncelleme: 09.04.2023 17:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
420 okunma

Küresel piyasalarda dikkatler hafta başından itibaren OPEC+'ın petrol üretiminde kesintiye gitme kararının etkilerine çevrildi. Tesla Türkiye pazarına girdiğini duyururken, enflasyon ve TCMB tarafından zorunlu karşılık ve mevduatla ilgili yapılan değişikler gündemin ilk sıralarındaydı.

OPEC+ Mayıs ayından itibaren günlük 1 milyon varili aşan petrol üretimi kesintisine gitme kararı aldı. Temmuz ayında Rusya'nın mevcut kesintisini genişletmesiyle petrol piyasasında 1,6 milyon varillik kesinti söz konusu olacak.

ENFLASYON MARTTA BEKLENTİNİN ALTINDA KALDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. Mart ayında enflasyon beklentilerin altında gerçekleşti. Üretici fiyatları tarafındaki gerilemenin etkisiyle üretici-tüketici enflasyonu arasındaki makas da iki yılın en düşük seviyesine geriledi.

MEVDUATTA YÜZDE 60'LIK TL PAYINI TUTTURAMAYAN BANKAYA İLAVE ZORUNLU KARŞILIK

TL'nin toplam mevduat içindeki payı yüzde 60'ın altında olan bankalara ilave 5 puan yabancı para zorunlu karşılık uygulanacak.

ABD'de tarım dışı istihdam beklentiyi aştı

ABD'de tarım dışı istihdam mart ayında 236 binle 239 binlik beklentinin altında kaldı. Ülkede işsizlik oranı yüzde 3,6'dan yüzde 3,5'e geriledi.

TESLA MODEL Y'YI TÜRKIYE'DE ÖN SATIŞA SUNDU

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın elektrikli otomobil markası Tesla, Türkiye'de çevrim içi Tasarım Stüdyosu ve İstanbul'da bir pop-up mağaza açtı. Model Y aracının tanıtımı dün akşam yapıldı. Gecede Tesla Türkiye CEO'su Kemal Geçer Türkiye'de satışa sunulacak modelleri ve detayları açıkladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.