GEBZE BÖLGESİ FIRINCILARI SORUNLARINI ANLATTI

.

Gündem Yayın: 18 Nisan 2023 - Salı - Güncelleme: 18.04.2023 15:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
451 okunma

Gebze Fırıncılar Derneği Başkanı Mehmet Aydemir ve beraberindeki esnaflar, gazetecilerle bir araya geldi. Bayramda iki gün hizmet vermeyecek olan fırınların yetkilileri vatandaşlardan anlayış bekleyerek, eleman bulma noktasında yaşadıkları sorunlara değindi. Gebze bölgesindeki fırıncılar sorunlarını anlattı.

Kocaeli genelindeki ve Gebze bölgesindeki fırınlar bayramın ikinci ve üçüncü günü kapalı olacak. Alınan kararı kamuoyuna duyuran Gebze Fırıncılar Derneği, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi. Programa Gebze Fırıncılar Derneği Başkanı Mehmet Aydemir, Darıca Fırıncılar Derneği Başkanı Ezelettin Külekçi ve fırıncı esnafları katılım sağladı. 

İftar sonrasında fırıncıların yaşadığı sorunlara ilişkin konuşan Aydemir, Bayramda fırınların iki gün ekmek çıkarmayacak olmaları ile ilgili olarak “Aslında geçtiğimiz bayramda Kocaeli genelinde fırınların kapalı olması kararını biz Gebze bölgesi olarak hazır değiliz diye istememiştik. Bu sefer personelimiz orada izin olduğunu duyunca bize sıkıntı yapmaya başladı. Bundan dolayı Bayramın ikinci ve üçüncü günlerinde ekmek çıkarmama kararı aldık" dedi..

“PERSONELİMİZİN BUNA İHTİYACI VARDI”

Bu işin mimarı personelin kendisi, biz fırın işletmecileri değiliz. Biz de bu sene Ramazan Bayramı’nda iki gün tatil yapalım en azından dedik. Bize sahip çıkılması gerekiyor. Bizim mesleğimiz tamamen bitiyor, çalışanımız yok ve yetişmiyor. Gençliğin yetişmesi için de hafta sonunun mutlaka kapalı olması gerekiyor. Hafta sonu da kapatamıyoruz. En azından şu an bayramda iki gün kapatalım ve personele de moral olsun istedik. Eskiden fırınlar hafta sonları kapanıyordu. Şu an herkesin evinde buzdolabı da var, cumartesi alınan ekmek çok rahat bir şekilde pazar günü de tüketilebilir

 “YETİŞMİŞ ELEMAN SIKINTISI VAR”

Yabancılar Türkiye’ye gelmeden önce, eski zamanlarda eleman yetişiyordu. Şu anki eğitim sistemi yeni eleman yetişmesinin de önünü kesti açıkçası. Şu an çocuklar 18 yaşında liseden mezun oluyor, sonra da üniversiteye gidiyor. O yaştan sonra da ne meslek öğreniyor, ne de başka bir şey yapıyor. Devletin buna bir çare üretmesi gerek. Bizim pişiricilerimiz eski personellerimiz.

“İŞİN ÖZÜNÜ KORUMAK İSTİYORUZ”

Makine üretimine dönsek bu kez o da işi bozuyor. Makine olduğu için kimse bir şey öğrenemiyor. Yabancı personel çalıştırmak için bir izin parası yatırmamız gerekiyor devlete onu da yapalım diyoruz ancak bu kez de kota durumu var. Gelen personel hafta tatilini soruyor. Bu yüzden bayramda iki gün kapalı kalma kararı aldık, halkımızın bize anlayış göstermesini istiyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.