AK PARTİ KOCAELİ'DE GÖZLER 4 KADIN SİYASETÇİDE

.

Siyaset Yayın: 12 Mart 2023 - Pazar - Güncelleme: 12.03.2023 05:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
386 okunma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile14 Mayıs 2023 genel seçim tarihinin kesinleşmesi sonrasında gözler mevcut milletvekillerinden hangilerinin koltuklarına veda edeceğine ve yerlerine kimlerin geleceğine çevrildi..

Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan mecut milletvekillerinin tekrar aday adaylık başvurusunda bulunmaları yönünde talimat verirken, yeni milletvekili aday adayı sayısında da artış olmasını arzuladığı konuşuluyor. Ak Parti Kocaeli'de de mevcut 7 milletvekilin tamamını yeniden aday adaylık başvurusu yapacağı dile getiriliyor. 

Ak Parti Kocaeli milletvekili aday adaylığı için çok sayıda erkek aday adayı olmasına karşın Kadın aday adayı sayısında ise oranın oldukça düşük olması dikkatlerden kaçmıyor. Bu düşüşün ise Av. Emine Zeybek ve Radiye Sezer Katırcıoğlu olmak üzere mevcut iki kadın milletvekillerinin yerlerini koruyup koruyamıyacakları konusunda net bir kanı oluşmamasından kaynaklı olduğu sanılıyor..

Öte yandan siyaset kulislerinde ve parti teşkilatlarında, Ak Parti Kocaeli milletvekili adaylığı için isimleri en çok konuşulanlar ise şunlar;
Yasemin Özdemir; Ak Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı ve Gebze Belediye Meclis üyesi
Serpil Yılmaz: Ak Parti MKYK yedek üyesi ve Karamürsel Belediye Meclis üyesi
Berna Abiş: Mali Müşaavir ve Gölcük Belediye Meclis üyesi
Özlem Kozankurt: Ak Parti Gebze önceki dönem yönetim kurulu üyesi ve PİMTAŞ A.Ş. Ar-Ge Müdürü

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.